HOME · NOUTATI · PROFIL · PROIECTE · CONTACT       
Arhimus Arhitectura Sibiu

 
         

Reabilitare corp vechi Şcoala generală nr. 1 Slatina, Jud Olt

Categorii Proiecte
Reabilitare corp vechi Şcoala generală nr. 1 Slatina, Jud Olt [ Restaurare, reabilitare ]
Corpul vechi al Şcolii generale Nr. 1 din Slatina are o vechime de peste 100 de ani, fiind construit īn anul 1892 cu funcţiunea de locuinţă. Stilul arhitectural īn care a fost construit este reprezentativ pentru secolul al XIX-lea. Īn anul 1921 īn această clădire s-a īnfiinţat Şcoala secundară de fete şi de atunci edificiul a fost utilizat doar pentru invăţamānt.
Īnainte sa fie abandonat īn urmă cu opt ani, acest corp de clădire adăpostea cancelaria şcolii şi o mică sală de sport. Din lipsa fondurilor nu a mai fost realizată nici o intervenţie care să stopeze procesul de degradare, iar, īn prezent spaţiile au ajuns să fie utilizate ca şi magazii.

Proiectul propune o serie de măsuri pentru reabilitarea acestui corp de cladire, precum: consolidarea structurii de rezistenţă, hidroizolarea fundaţiei, refacerea şarpantei şi a īnvelitorii de tablă, restaurarea şi conservarea elementelor decorative de stuc ale tavanelor şi faţadelor, inlocuirea tāmplăriilor de lemn şi refacerea instalaţiilor sanitare, electrice şi termice.

Proiect īn execuţie.
imagini proiect:
faţada principală- situaţia existentă situaţie existentă situaţie existentă īncăpere principală


 
   
    HOME · NOUTATI · PROFIL · PROIECTE · CONTACT       
    © 2007 - 2023 Arhimus Toate drepturile rezervare. realizat de FireWeb